over Something Els

Hi, ik ben Els. Mijn lieve betere helft is Dieter. Mijn maatje, mijn grootste supporter. Hij heeft deze mooie website gemaakt. Hij geeft de duwtjes die ik soms nodig heb om de juiste stappen te zetten. En keuzes te maken. Ik ben een eeuwige twijfelaar… 🙂

Ik ben mama van Bente, Jasper en Geike. Drie geweldige tieners van 19, 16 en  13 jaar. Altijd leven in huis!

In 2012 stond onze wereld op z’n kop. Geheel onverwachts was daar de diagnose van borstkanker. De operatie en diverse behandelingen waren best ingrijpend voor ons ganse gezin. Daarna volgde de emotionele weerbots. En het is tijdens dat verwerkingsproces dat ik het pottenbakken ontdekt heb.

In mijn zoektocht naar ‘iets’ om mijn hoofd leeg te maken, kwam ik in 2014 op het internet de lessen van Françoise Busin (Keramika) tegen. Ik had geluk, er was nog een plaatsje vrij. Ik startte met ‘opbouw’, maar ik zag anderen ‘draaien’ en ik was meteen verkocht.

In 2015 zat ik zelf aan een draaischijf, met de vakkundige uitleg van Françoise en met veel proberen, lukken en mislukken, opnieuw proberen… leerde ik potjes draaien. Ik was erdoor gebeten, ik wou en zou potten bakken. Iedere vrijdagvoormiddag, het was telkens hét moment van de week om naar uit te kijken. Een eigen draaischijf volgde al relatief snel… ik installeerde mij thuis in het ‘waskot’.

In 2016 startte ik met de driejarige opleiding pottenbakker aan Syntra West in Brugge. Ook daar leerde ik heel veel bij van Eddy Van Meulebroeck en Dirk Vanhaeren.  In 2019 ben ik dan officieel afgestudeerd als pottenbakker.

Intussen volgde ik ook een aantal specialisatiecursussen en ik heb er ook nog een aantal hele leuke in ’t verschiet:

    • Diverse cursussen i.v.m. glazuren (Caro-K en SOGO Keramiek)
    • Pottenbakken voor gevorderden (Veerle Vandevoorde)
    • Masterclass groot draaien (Rudie Delanghe)
    • Masterclass vormgeving (Rudie Delanghe)
    • Masterclass gevorderde draaitechnieken (Eric Landon, Tortus)

Sinds het voorjaar van 2018 heb ik mijn eigen ateliertje. Een tweede, derde, vierde draaischijf en een uitbreiding van het atelier volgden in de zomer van 2020. Intussen geef ik initiaties en lessenreeksen voor beginners en mensen met een eerste ervaring.

Altijd welkom!

x